A Nemzeti Közművek három új épületenergetikai beruházást adott át

2018.10.03

A Nemzeti Közművek nemcsak 60 ezer kilométernyi közműhálózatot üzemeltet és 4,5 millió ügyfelének biztonságos földgáz-, villamosenergia- és távhő ellátást biztosítja, hanem olyan épületenergetikai szolgáltatást is biztosít, amely korszerű, energiahatékonyságot növelő fejlesztések megtervezését és megvalósítását kínálja a lakossági szektor, valamint intézmények és ipari létesítmények részére. A Nemzeti Közművek célja a komplex szolgáltatást igénybevevő ügyfelek energiaellátási rendszereinek megújítása, és így a hőfelhasználás racionalizálása, valamint a gazdaságos és hatékony működtetés kialakítása.

A Nemzeti Közművek első sorban azon társasházak figyelmét hívja fel új szolgáltatására, amelyekben a házban lévő lakások és különböző helységek fűtés- és esetenként használati melegvíz ellátását is egy központi gázkazán biztosítja. Ezen házak részére dolgozta ki a társaság energiahatékonysági szolgáltatását, amely a hőtermelő berendezések felújítása mellett (új, kondenzációs gázkazán és a hozzá tartozó primer köri rendszer kiépítése, valamint égéstermék elvezető rendszer korszerűsítése), a finanszírozást és a hosszú távú üzemeltetést, illetve igény esetén a kapcsolódó hőleadó rendszer (felszálló vezetékek, radiátorok, szelepek) korszerűsítését foglalja magában.

A Nemzeti Közművek idén szeptemberben három új beruházást adott át, így - az eddigi 38 épület gépészeti energetikai korszerűsítésén túl – a

• XIV. kerület, Stefánia u. 71.,
  • II. kerület, Tizedes u. 3., és a
  • VIII. kerület, Rákóczi u. 56.

társasházak is megújult, korszerű kazánházzal kezdhetik el az idei fűtési szezont.

A fenti beruházások átadását követően már mintegy 1400 lakásban (és üzletben) élvezhetik a lakók a Nemzeti Közművek által nyújtott ellátásbiztonságot és magasabb komfortot, a karbantartási és üzemeltetési szolgáltatások előnyeit és kényelmét, valamint az ezen tevékenységből származó költségmegtakarítást is.