Leolvasás

0001.01.01
Változik a Tigáz Zrt. elosztási területi felhasználók egy részének a leolvasás és a diktálás időpontja
A TIGÁZ Zrt. a jövőben a megszokottnál 6 munkanappal korábban végzi a szeptember, október, november és december hónapokban esedékes éves leolvasásokat.

A mérőállás bediktálásának időpontja kapcsolódik a leolvasáshoz, így az év végi leolvasású, diktálós ügyfeleinktől a megszokottnál 6 munkanappal korábban várjuk a mérőállást. Az új diktálási időszakot feltüntetjük a számlán. 

Kérjük tehát mindazon ügyfelünket, akinek a TIGÁZ Zrt. elosztási területén van a felhasználási helye, hogy figyelje számláján a következő leolvasás, valamint szükség esetén a diktálás várható időpontját.

A változás nem érinti sem a más hónapokban tervezett leolvasású TIGÁZ Zrt. elosztási területi felhasználókat, sem a más elosztók területén lévő felhasználókat.

A gázfogyasztás elszámolásának alapját a gázmérőn leolvasott/felhasználó által közölt/becsült köbméterben kifejezett mérőállás és az előző leolvasási időszakban leolvasott/felhasználó által közölt/becsült mérőállás különbsége képezi.

A korrekt elszámoláshoz elengedhetetlen a pontos leolvasás, ezért nagyon fontos, hogy évente egy alkalommal biztosítsa, hogy a megbízott leolvasó bejusson a mérőhöz. Sikertelen leolvasás esetén a számlát az előző időszak fogyasztása alapján becsült mérőállásnak megfelelő értékkel készítjük el és a hatályos törvényi szabályozás alapján az illetékes elosztói engedélyes 60 napon belül ismételt leolvasást kezdeményez az adott felhasználási helyen.

A mérőleolvasók a területileg illetékes földgázelosztó által kibocsátott, sorszámmal ellátott fényképes igazolvánnyal (ezt minden esetben kötelesek bemutatni) és az adott tevékenységre kiállított megbízólevéllel rendelkeznek.